Таємне кохання Коперника



Миколай Коперник є одним з найвідоміших астрономів в історії. Як для людини епохи Відродження, його життя і діяльність не були зосереджені тільки на одній дисципліні. Таємні стосунки дали Миколаю Копернику звання найбільш скандального священика Центральної Європи..
Миколай Коперник народився 19 лютого 1473 в Пруссії. Він був поліглотом, юристом, лікарем, дипломатом, економістом, перекладачем. За своє життя він був відомим математиком і астрономом, який сформулював геліоцентричну модель побудови Сонячної системи.

Його досягнення вражають, але Коперник також відомий як сильна особистість, який мав багато наукових конфліктів, спірних теорій, і скандал з однією з найкрасивіших жінок Балтійського регіону.
Жінка, яка змінила життя відомого астронома, була Анна Шилінг. Вони зустрілися в Гданську, де він мав сім'ю. Вважається, що батьки Миколая також зустрілися у Гданську, коли його купець -батько прийшов до міста і закохався в свою далеку родичку.
Коли Анна і Миколай зустрічалися , він був священиком, а вона була одружена. Анна, яка була відома як дуже красива жінка, погодилася стати економкою в його приході в Фромборку (Північна Польща).
Але все пішло не так гладко і присутність Анни стала джерелом пліток для городян. Тим більше, що Коперник був дядьком Анни. Після прибуття в Фромборк в 1537 або 1538 році їй було 47 або 48 років і вона була на 15 років молодше Миколая. Анні належав її власний будинок в Фромборку , і вона розділяла життя між Гданськом і приходом коханої людини.

Єпископ Дантишек вважав, що це малоймовірно, що для красивої і на 15 років молодшої жінки Коперник міг бути привабливим , але він зробив все, щоб припинити їх стоунки. Єпископ навіть лаяв Коперника особисто двічі - восени 1538 року і в січні 1539. Його дії мали результат , оскільки в березні 1539 року Ганна Шилінг залишила Коперника і повернулася до Гданська.
Анна була також відома як багата жінка і це також могло бути причиною для заздрості і чуток. Коперник був успішним у багатьох областях, що також принесло йому і друзів,і ворогів. Цілком ймовірно, що людина, яка поширювала плітки про їхні стосунки шукала особисту вигоду через очорніння їх імен.

Миколай Коперник помер у Фромбоку 24 травня, 1543. Він був похований в кафедральному соборі поруч з його майстернею. У 2005 році група польських дослідників виявили череп і кілька кісток, які були поховані в місці, де, згідно з парафіяльних книг, Коперник повинен був лежати. Аналіз останків показав, що кістки належали чоловікові 70-річного віку. Науковці, дослідивши ДНК, на 97% впевнені, що останки належать Копернику.
Таємне кохання Коперника Таємне кохання Коперника Reviewed by Василь Герей on 15:28:00 Rating: 5

Немає коментарів: